Fixa felet ‘En annan uppdatering körs för närvarande’ i WordPress

December 5, 2020

Har du fått felet "En annan uppdatering körs för närvarande" på din WordPress-sida? Det meddelandet förhindrar dig från att uppdatera WordPress. I normalfallet ska meddelandet försvinna av sig själv - men om det inte gör det? Följ vår guide för hur du åtgärdar problemet med meddelandet "En annan uppdatering körs för närvarande".

Varför får man meddelandet ‘En annan uppdatering körs för närvarande’?

Meddelandet kommer vanligtvis när en uppdatering av WordPress körs i bakgrunden och en användare försöker köra igång en annan uppdatering samtidigt.

När en uppdatering av WordPress Core körs igång så sätter WordPress automatiskt ett "uppdateringslås" i databasen för att förhindra att andra uppdateringar körs samtidigt.

Det är en smart funktion men som ibland "hakar upp sig".

Meddelandet ska normalt försvinna efter att WordPress-uppdateringen kört färdigt eller efter ca. 15 minuter. Om meddelandet inte försvinner av sig själv finns det två, relativt enkla, sätt att fixa felet.

En lösning på ‘En annan uppdatering körs för närvarande’-meddelandet

För att snabbt bli av med meddelandet "En annan uppdatering körs för närvarande" i WordPress behöver du ta bort "core_updater.lock" i databasen. Vi kommer att visa dig två sätt att lösa felet; en mer avancerad lösning och en lättare lösning för mindre erfarna. Välj den lösning som du tycker är enklast.

Den mer avancerade medoten för att lösa En annan uppdatering körs för närvarande

Lösningen kräver phpMyAdmin som har åtkomst till din WordPress-databas. Logga in i din phpMyAdmin och navigera in i din WordPress-databas. Klicka sedan in dig på (Bläddra) tabellen "wp_options"

Det här kommer att visa dig alla rader i tabellen. Den rad du letar efter och ska ta bort/radera är raden som har option_name "core_updater.lock"

Efter att raden har tagits bort kan du fortsätta dina uppdateringar inne i WordPress!

En enklare metod att få bort meddelandet ‘En annan uppdatering körs för närvarande’ med hjälp av ett tillägg

Installera tillägget Fix Another Update In Progress. När tillägget har aktiverats går du in på Inställningar >> Fix Another Update In Progress


Klicka på knappen "Fix WordPress Update Lock" och efter detta bör problemet vara löst!

Tillägget tar bort raden core_updater.lock på samma sätt som vi gjorde ovan i den mer avancerade guiden.

Kom ihåg att ta bort tillägget efter att ha löst problemet. Att ha tillägg som inte används kontinuerligt installerade kan innebära en säkerhetsrisk.

Kom i kontakt med oss

HyperMedia Sweden AB

Kolningsberget 41
444 41 Stenungsund
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Contact Form Demo (#3)
Vi bryr oss om skyddet av dina personuppgifter. Vi kommer aldrig att dela dina uppgifter.
2021 - Copyright, All Rights Reserved, Made with ❤️ By HyperMedia
crossmenu